Hvorfor hedder det Bluetooth?

Bluetooth er opkaldt efter den gamle vikinge konge af Danmark; Harald Blåtand. Han var bl.a. anerkendt for sine diplomatiske evner med at få forskellige parter til at kommunikere og handle sammen. Navnet er dermed et symbol på Bluetooth-teknologiens formål: En fælles kommunikationsstandard på tværs af platforme. Bluetooth er trådløs kommunikation og dataudveksling over korte afstande, uanset platform.

Hvad er Bluetooth

Bluetooth er en trådløs teknologi, der gør din computer, tablet eller smartphone i stand til at kommunikere direkte med andre enheder over en afstand på 20-40 meter, alt efter versionen. Det kan bruges til at forbinde f.eks. trådløst tastatur, mus, hovedtelefoner og højttalere til din computer, tablet eller smartphone.

Teknologien er ikke begrænset af platforme. Når bare der er Bluetooth på begge enheder, kan de nemt kobles sammen.

Bluetooth benytter radiobølger til at forbinde til andre enheder i stedet for ledninger. Enheden med Bluetooth indeholder en lille chip med en Bluetooth radio, og software, der gør det nemt at forbinde til andre enheder.

Når to enheder skal snakke sammen, skal de parres. Dette sker via et såkaldt piconet, som er et kort-distance netværk, der forbinder flere enheder ved hjælp af Bluetooth teknologien.

Den ene enhed, typisk mobiltelefonen eller computeren, vil agere som ’master’, mens den anden enhed så som højttalere eller tastatur sættes op som ’slave enhed’. Piconet er dynamisk, idet enheder der bevæger sig ind og ud af radiobølgernes rækkevidde, tilslutter eller frakobler automatisk.

De fleste computere, smartphones og tablets har indbygget Bluetooth understøttelse – og på denne måde kan de interagere med alle former for elektronik, der ligeledes supporterer dette. Hos CarVision gælder det håndfri betjening af smartphones, Apple CarPlay, musikstreaming og meget mere.


Det mest populære brug af Bluetooth er trådløs lyd, hvad enten det er mellem din smartphone og højttalere, eller telefonen og bilen eller andre forbindelser.

Har din bil f.eks. indbygget Bluetooth, kan du parre din telefon med bilen og dermed undgå at skulle sidde og holde telefonen op til øret, mens du kører – hvilket er ulovligt. Du kan tale i telefon håndfrit, mens du kører og kan samtidig også afspille musikken, du har lagret på telefonen via bilens højttalere.


Læs om uopmærksomhed i trafikken på Sikker Trafik: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/uopmaerksomhed.


TandhjulKufatec og Fiscon TandhjulParrot-2019 TandhjulMeta SystemÅbningstider:

Salg: Mandag - torsdag: 08.00 - 16.15 | Fredag: 08.30 - 15.30

web/design: mouret
Til top